Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 27 januari 2013

En nog maar eentje...

Hoe snel kan sneeuw verdwijnen.... het leek wel of het warm water regende vandaag. Er liggen nog bulten smurrie, maar het meeste is verdwenen. Maar de winter is nog niet voorbij, dus dit kolletje kan nog wel.



Gebaseerd op een patroon van Phildar van een hele poos geleden, maar iets aangepast: voor de brede kabels aan de buitenzijden zijn minder steken op gezet dan in het patroon. Het garen is Peru van Scheepjes, breien op nld 9-10.

Deze variant is van Leintje (die 'm lekker aanhad met dit koude weer deze week!). Hier is de kol gebreid van Maxima Plus, op naalden 8 en extra opgepimpt met knopen. 


En deze hangt in de winkel (die lijkt nog het meest op het origineel)


6 opmerkingen:

  1. Sneeuw weg en nu.. Ik heb vandaag mijn kast opgeruimt en kwam dat hele leuke jurkje tegen met de kaartjes er nog aan. Gekocht in de herfst zo leuk en was zo goedkoop dus wil ik aan, maarja is een echt zomerjurkje dus jammer genoeg maar weer achter in de kast gehangen en brei maar weer verder aan mijn dikke wintersokken denk dat ik die eerder aan heb net als die mooie col.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een mooi kolletje Jeanet, vooral die kleurige met knopen! Het regent kolletjes op de blogs, maar ja, we kunnen ze goed gebruiken nu :D en misschien binnenkort nog wel want de winter is nog lang niet voorbij...
    Groetjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind die collen superleuk!
    Die met die knopen vind ik echt gaaf!

    Ik had een vraagje: Hoe krijg je die links onder de bericht van You Also Might Like This

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kom je even mijn link brengen.
    Want ik heb het idee dat hij het niet doet op mijn blog.

    Zou je mij ook willen linken?
    http://beerinnetje-knutsel.blogspot.nl/

    Alvast bedankt!

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wie heeft dat patroon voor mij?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het patroon kun je vinden in de tekst. Als je op het woord Phildar klikt kom je er vanzelf.
      Hier de rechtstreekse link http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00774/Phildar_Patroon_Kru_774275a.pdf

      Verwijderen