Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 31 juli 2012

Speldenkussen

Hou je wel van haken en granny squares, maar zie je het niet zitten om een groot project af te maken? Dan kun je je ook helemaal uitleven op kleine speldenkussentjes!

Deze Etsy-shop is een bron van inspiratie! Ik pluk een paar foto's eruit:

Linen  pincushion - crochet motif -- fuchsia flower

Linen pincushion - crochet motif -- natural

Linen  pincushion - crochet motif

Linen  pincushion - crochet motif

Hier is gebruik gemaakt van fijn linnen garen (overigens moeilijk verkrijgbaar, maar met dun katoen in linnenkleur kom je ook een heel eind!). Maak je gebruik van open haakwerk, dan is het mooi om stof te kiezen in dezelfde kleurtint.

Borduurringen



Pinned Image

Met wat restjes borduurgaren en wat mooie knoopjes maak je dit bloemenschilderijtje. 

DSC_0016b

Je vind de beschrijving hier. Je kunt hiervoor prima borduurringen gebruiken. Ze zijn in verschillende maten te verkrijgen. 

LA7_0988b


maandag 30 juli 2012

Restjes-kol

Omdat we bezoek hebben uit de VS, kom ik niet zo aan bloggen toe (althans, niet zo vaak als anders...). Maar ik heb nog van alles in petto hoor! Gewoon een kwestie van geduld hebben....

Jullie kennen het wel: als je veel breit dan heb je op een gegeven moment een zak vol restjes. Dat mooi niet altijd moeilijk hoeft te zijn bewijst deze kol wel.

Pinned Image

Gewoon alleen maar ribbels breien en lekker veel kleurtjes gebruiken. Dit is ook leuk voor kinderen die net beginnen met breien! (Ik hoop natuurlijk dat je de kol nog lang niet nodig hebt!).

Het idee komt van dit blog (maar ik kan niet precies terugvinden waar precies..)


zondag 29 juli 2012

Freubelweb

Bij de meesten van jullie al lang bekend, maar ik wou vanmorgen Freubelweb weer eens in het zonnetje zetten. Hou ik me nog het meest bezig met haken en breien, op Freubelweb kun je nog veel, veel meer leuke ideeën vinden - ook met papier, vilt, stof, en nog veel meer freubelmateriaal.

Freubelweb

Ik zou alles wel willen maken! Naast al die andere dingen van mijn eigen blog: ik moet wel 300 worden..... :-)

Je kunt Freubelweb ook volgen via Facebook, Twitter en Hyves. Ik vond het ook heel erg leuk om Loes Verhoeven een keer te ontmoeten toen ze deze zomer een keertje mij winkeltje bezocht.

Vandaag stond er een link op van deze fantastische tas - een plaatje! 



Je kunt het patroon vinden via Freubelweb of via Ravelry.

zaterdag 28 juli 2012

Een heleboel keer Jacobus

Vandaag ben ik een beetje inspiratieloos. Zelfs ik heb dat wel eens!

Daarom vandaag een paar hele leuke foto's van Jacobussen die ik deze week ontving. Om maar eens te laten zien dat één-en-hetzelfde patroon zoveel verschillende leuke aapjes kan opleveren!

Deze foto kreeg ik van Wilna die helemaal de smaak te pakken kreeg van het breien van Jacobus de aap.


Zitten ze hier niet geweldig parmantig op het hek?

Deze fotografeerde ik in de winkel, waar ze zomaar achter elkaar uit een tas kwamen. 


Bijzonder dat het patroontje altijd goed uitkomt, welk garen je ook pakt!

In dit rijtje zet ik nog maar eens Lola, omdat ik haar zo verschrikkelijk mooi vind. Lola zit nog steeds bij ons bij de kassa, als je haar wilt bewonderen. En het patronenboekje van Jacobus, Joris, Vera, Karel en Lijs zijn bij ons op voorraad!







vrijdag 27 juli 2012

Koosjes Salon

Vandaag een verslagje van een heerlijke middag. Het was vandaag aardig warm, maar de vooruitzichten waren niet zo dat we een verre fietstocht aandurfden. We besloten vanmiddag dicht bij huis te blijven en dat bleek een goed idee!

We gingen naar de Binnendijk, ergens tussen Arnemuiden, Nieuwdorp en Nieuw- en SintJoosland, naar Koosjes Salon. Bij Koosjes Salon kun je een High Tea reserveren, maar op vrijdagmiddag kun je er zomaar terecht voor een heerlijk kopje koffie of thee met een stuk huisgebakken taart.

We werden heel hartelijk welkom geheten, en konden kiezen om in de "salon" of in de tuin te zitten. We kozen natuurlijk voor het laatste, kijk maar mee!


De tuin staat vol met kleine zitjes èn schitterende bloemen!




In elk denkbaar hoekje kun je prachtige bloemen en doorkijkjes vinden, de tuin is dan ook midden in de polder te vinden. Aan de randen heb je prachtige vergezichten.



 In de tuin is ook een grote trampoline èn een biologische zwemvijver te vinden. Dat konden de meiden wel waarderen.



We genoten met volle teugen van deze middag in de tuin aan de binnendijk en ik raad iedereen aan om hier eens naar toe te gaan. Ook als het iets minder weer is kun je er beschut zitten onder een afdak en volop genieten van de tuin. Er zijn kippen, konijnen en ander kleinvee waar de kinderen van kunnen genieten.

Ik kon het natuurlijk niet laten om ook van de salon wat foto's te nemen. Daar wil ik zeker nog een keer een high tea drinken!




Je kijkt hier echt je ogen uit en de gezelligheid straalt je tegemoet.
Er lag in een mand een breiwerkje, dat moest even worden uitgeprobeerd door Ali's nicht uit de VS.



Had ik het van de week over kleedjes haken, dan zie je hier wat een geweldig kussen je maken kan met een gehaakt kleedje. Met een witte of linnenkleurige voering krijg je een prachtig effect!

Pinned Image

Maak zelf zo'n kussen met een kleedje van de rommelmarkt, of een patroon uit een oud boekje. Hier vind je ook een haakschema (niet hetzelfde als boven!):


Dus zoek je eens een prachtig plekje voor een kopje koffie tijdens een mooi fietstochtje of een High Tea? Zeker eens langsgaan bij Koosjes Salon! (kijk op de website voor de openingstijden!)



Olympische Spelen

Vanavond beginnen de Olympische spelen in Londen officieel. Op zoek naar een leuk handwerk-ideetje rond de Olympics vond ik dit:

Pinned Image

Als je goed kijkt zie je dat dit allemaal Granny Squares zijn! De Autralische kunstenaar Guy Whitby maakte dit door verschillende foto's te maken van gehaakte Grannies. Nee, helaas haakte hij ze niet zelf. Maar als je van inspiratie houdt dan kun je hier mee vooruit....

Ken je het schilderij De Great Wave off Kanagawa van de Japanse kunstenaar Hokusai?


En deze?

Granny Square Art

Vooral verkleinen voor het effect !

Granny Square Art

Voor meer van deze kunstwerken kijk je op Flickr, en haken maar!

En voor wat Nederlandse inspiratie in gewonere proporties kijk je op het blog 366 Granny Squares

woensdag 25 juli 2012

Haarspeld en meer

Als het van dit lekkere zomerweer is, dan is het fijn om lang haar in een staart of zo te dragen. Ik vond op het net een paar leuke voorbeelden van haarclips of elastiekjes met een gehaakt accent! Geen patroontjes erbij, maar genoeg inspiratie denk ik.

Flower/Stick Barrette



  • Van het laatste elastiekje kun je hier een prima Nederlandse beschrijving vinden!

Zomer-vestje

Wat is dit toch genieten, he? Volop zomer, strakblauwe lucht, van mij mag het even zo blijven...
Vandaag geen verslag van een uitstapje, maar een "gewoon" praktisch ideetje.

Dit prachtige vestje komt van Drops, het patroon vind je hier. Heerlijk voor lange zomeravonden met een klein windje...geniet ervan (van die avonden èn van het breien!).



dinsdag 24 juli 2012

Watermeloen

Het lijkt wel alsof ik vakantie heb........ :-)
Zomaar weer op pad vanmiddag! We horen al weer berichten over afkoeling aan het eind van de week dus we nemen het er nog even van. Vandaag fietsten we vanaf Arnemuiden, door het "Zwarte Padje" (Steigerweg) richting de Piet/het Veerse meer. We namen het schelpenpad langs de Piet en fietsten door richting Wolphaartsdijk. Het is een heerlijk rijden zo langs het Veerse Meer, en op een gegeven moment duikt het pad een stukje het bos(je)in. Dat is aangelegd in de 60-er jaren toen de Veerse Dam werd aangelegd en er geen getijden meer waren. De bomen zijn prima gegroeid en leveren soms on-Zeeuwse plaatjes op!


We reden voornamelijk langs het water en vanzelf kwamen we langs het natuurgebied De Middelplaten, een voormalig schorrengebied en zandplaat wat nu voornamelijk grasland is. 


Het gebied zit vol met bijzondere planten, een een klein paradijsje voor de vogelliefhebber. Je vindt er o.a. orchideeën, rode ogentroost, addertong, zeekraal en blauw kweldergras (niet dat ik dat allemaal herken, maar opgezocht via het internet...), broedvogels (o.a aalscholver, kluut, bergeend, visdiefje, lepelaar, zilvermeeuw) en trekvogels (kolganzen, brandganzen, smienten). De graslanden worden begraasd door paarden en runderen.



We reden door naar De Meerkoet waar we op het terras aan het water de verbrande calorieën weer een beetje bijvulden met koffie en een appel-caketje



Na een beetje te zijn bijgekomen keerden we weer terug (11 km), we genoten nog even van de uitkijkpost met verrekijker. Op dit stuk mogen ook geen bootjes varen dus vogels hebben hier echte rust. Als je even de tijd neemt zie je van alles...






En jawel, nog een keer uitzicht op Veere, maar nu van een heel andere kant. En toen we thuiskwamen had manlief bij de turkse winkel 3 knotsgrote watermeloenen gehaald, als dat geen verfrissing is!



En hier haken we dan aan met een handwerk-ideetje (ik word een kei in het maken van bruggetjes...!) Zijn dit geen mooie sokken? Hoe bedenk je het? Erg grappig! Ik vond ze hier (geen patroon, maar aan het plaatje heb je genoeg! kwestie van de juiste kleuren zoeken!)





















Dit is misschien iets makkelijker te maken: Deze zomerse pannenlappen/onderzetters vond ik bij Purl Bee. Ook deze beschrijving is in het Engels (in het Engels en Duits is gewoon veel meer te vinden, wie spreekt er nou Nederlands....?). Laat je er niet door afschrikken, en zijn ook weer heel veel foto's bij (doorscrollen naar beneden). Veel plezier!