Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 27 november 2012

Versier je garen

Soms kom je een idee tegen, zó simpel en zó geniaal. Met groot effect, en natuurlijk komt bij mij de gedachte op "waarom bedenk ik dit nou niet??" Blijkbaar niet zo'n creatief brein....


Dit geweldige idee komt van Alexandra, van het blog The New Crochet. Gewoon haakgaren (Catania of zo) samen haken met een draadje naaigaren...... kleine moeite - groot effect!


Dit mooie sterretje vind je hier, mét beschrijving! Ik krijg zin om alle mogelijke kleurencombinaties te maken....(naaigaren zát!)


14 opmerkingen:

  1. Wat een super idee!!!!!!!!!!!!!!
    Heel erg bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er zeker mooi uit, ga ik ook eens proberen.
    Simpel, maar net wat je zegt, "kom er maar eens op"

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goh inderdaad je moet er maar op komen,echt gaaf!

    groetjes
    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Probeer eens met een goud of zilverdraadje!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik gebruik soms een draadje Madeira metallic of glamour; dun en met mooie glittereffecten. Dan kun je er ook voor kiezen om alleen glans toe te voegen door dezelfde kleur als je haakgaren te kiezen- of juist niet! En met breien werkt het ook.
    Een beetje glitter kan best, zo tegen het einde van het jaar....

    groetjes,

    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Super! Bedankt voor de tip.

    Groetjes,
    Jeanine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hi, hi weet je: ik denk dan vaak 'Dat doe ik al jaren, maar waarom blog ik dat dan niet?'. En met het borduurgaren van Madeira dat is echt heel mooi. Bovendien heel veel meters op een klosje voor betrekkelijk weinig geld.
    Lieve groet, Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dankjewel voor de tip, heel simpel maar erg mooi inderdaad!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Soms zijn de meest simpele dingen het mooist :D Bedankt voor deze tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Inderdaad, super eenvoudig en een mooi resultaat! Ik haak met dun haakgaren en een metallic garen in goud of zilverkleur hartjes/sneeuwvlokjes (zie website van drops design voor patroonbtjes) en een leuke kerstboomversiering is zo klaar! Ook leuk overigens om kado te geven!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Superleuk idee! Bedankt voor het delen. Ook een erg leuk sterretje!

    BeantwoordenVerwijderen