Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 6 november 2012

Sterretjes

Toen ik afgelopen zaterdag terug kwam van de beurs had manlief een verrassing voor me in petto. Hij had een hele wand kasten weggehaald in de winkel met de bedoeling om maandag (gisteren) nieuwe te plaatsen. Dat waren we ook van plan maar de chaos was werkelijk enorm!! Ik heb het zondag maar even laten bezinken en maandag vroeg begonnen we, met hulp, met het plaatsen en inrichten van de nieuwe kasten. Vandaag gingen we daar met frisse moed mee verder: het is nog steeds vol (hoe kan het anders) maar veel meer geordend. Iets minder Malle Pietje-gehalte, zeg maar! :-)

Gelukkig kwam er nog een doos met Bravo Big garen binnen, zodat het wel lekker gevuld blijft! Wat ook in deze doos zat was o.a. dit boekje:

100 Kerstversieringen Breien/Sneeuwvlokken Haken (Wt)

Wow, dit is echt een leuk boekje! vol met beschrijvingen van ijs- en sneeuwkristallen, en achterin vind je ook nog leuke ideeën. Het boekje kost maar 7,95 en ik hou er lekker eentje zelf :-) De rest mag in de winkel.
Op het internet kun je best wat patronen vinden van kristallen, maar zo samen in een boekje is ook erg handig!

Wil je al aan de slag met ijskristallen? Ik laat er eentje zien die ik vorig jaar maakte:

Je kunt het patroon vinden bij Mevrouw Snoeshaan. Neem een fijn haakgaren voor een mooi fijn resultaat (maar gewoon Catania kan natuurlijk ook!)




11 opmerkingen:

  1. O, wat mooi! Lijkt wel frivolité...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het boek vorige week gekocht en ondertussen heeft mijn dochter er reeds een 20-tal gehaakt in een dun zilverdraadje van katia. Ze zijn prachtig! Het is een top boek en voor geen geld. Een echte aanrader.
    Jeanet elke dag een plezier om je blog te volgen ! Grtjes Nadine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. én alle patronen fijn in het Nederlands, dat kun je van de patronen die je op het net vindt, lang niet van allemaal zeggen. Erg handig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, fijn zijn ze hè. Ook héél leuk om te haken idd.
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat fijn dat het herinrichten goed gelukt is, ik kom gauw kijken!! Het boekje vond ik gisteren ook, errug leuk!! Ik kreeg meteen zin om te beginnen ;)!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi sneeuwvfokken. Wish that book was in English!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. That book is available in English as well, I've got the English version. Is called 100 crocheted snowflakes

      Verwijderen
  7. Ja, dit is een heel leuk boek. Ik heb het op mijn verlanglijstje staan.
    Dank voor de tip. Ik vind deze sterren zo leuk om te haken!

    Maak je ook nog foto's van de winkel? Je maakt me wel erg nieuwsgierig....

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi, het is ook een heel mooi boekje en gemakkelijk omschreven.
    Het ziet er sprookjesachtig uit.
    Ikzelf heb het boekje ook.
    Groetjes Marjonne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Tof boek he, dit worden mijn kerstkaarten, ik heb er al 15 gemaakt. gehaakt in een glitterdraadje dat lijkt op anchor arista (gekocht bij bernardien in Zeeland!) en dan op een mooie kaart gekleefd. :-)

    BeantwoordenVerwijderen