Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 25 november 2012

Nieuwe techniek

Van Anna kreeg ik deze week een tip over een nieuwe haak-techniek. Op haar blog Anna's haakwerk schrijft ze er over.



Het lijkt een beetje op de techniek die je gebruikt bij de hartjesdeken. De techniek heet Interlocking Crochet. Op de site van Sarah's Sweethearts kun je een tutorial vinden. En er is een heel boek verkrijgbaar met nog meer patronen en technieken voor deze dubbelzijdige manier van haken.

Interlocking Crochet book cover

Hier vind je meer informatie over het (Engelstalige) boek en prachtige voorbeelden! Het boek is ook in Nederland verkrijgbaar. Mooi Sint-cadeautje...?

Baby Blanket

Bedankt, Anna, voor je tip!

7 opmerkingen:

  1. Hoe mooi alweer! Een prachtig resultaat met 2 kleuren te combineren op een bepaalde manier. Bedankt voor de tip!

    Groetjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat ziet er prachtig uit! leuk dat je het laat zien!
    warme groet, Noor

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk! Ik zag dat je op internet heel veel how-to video's kan bekijken. Echt iets om me helemaal in te gaan verdiepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat geeft een prachtig effect. Ik ga direct even bij Anna kijken.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen