Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 8 november 2012

Gebreid balletje

Het leuke van dit blog en onze winkel is dat ik ook heel erg geïnspireerd en gemotiveerd word door al die leuke werkstukken die klanten en lezers mij laten zien! Deze week zag ik weer zo'n pareltje...

Uit een tas kwam dit:


Een heel oud boekje met schattige tekeningen en de allerleukste patroontjes! De lettertjes en tekeningen deden me zo aan vroeger denken... In het boekje stond een hele leuke gebreide bal, en deze mevrouw had 'm bijna af:


Gebreid met verschillende kleurtjes Miami of Softfun, wat lekker zacht is en heel goed gewassen kan worden. Hier onder vind je het patroontje. Als je op de afbeelding klikt wordt hij vergroot!




9 opmerkingen:

  1. Goedemorgen Jeanet, wat ben je alweer lekker vroeg. De ochtendstond heeft goud in de mond. Inderdaad leuk die oude handwerkboekjes of -bladen. Als ik zoiets tegenkom op een rommelmarkt of een kringloopwinkel koop ik het altijd graag. Fijne dag vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hè, dat boekje. Ik heb de mijne onlangs teruggevonden. Ooit van mijn oma gekregen toen ze me leerde breien, zo rond mijn zesde jaar. En nu ineens zie ik het boekje overal opduiken. Hier op dit blog en laatst ook al op de cursus die ik volg. Goeie oude herinneringen!
    Groetjes en een fijne dag.
    Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O, wat heerlijk nostalgisch dat boekje! Volgens mij moet ik hem hier ook nog ergens hebben liggen. Die bal is gewoon nog heel erg leuk! Ik ga het patroontje in ieder geval bewaren.

    Fijne dag!

    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, dat boekje heb ik ook! Er zijn zo veel leuke dingen te maken! *zucht* Zou al bijna de breipennen pakken...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jaaaaaaaaaaa, dat boekje heb ik ook nog, leuk, ik ga het opzoeken (ergens in een van de vele dozen ;) )

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja, wij hadden dat boekje vroeger thuis en die bal was een van mijn eerste breiprojecten op school. Wat een ramp was dat. Ik breide natuurlijk veel te strak en dan met die kleverige zweethandjes omdat het niet wil...aaaargh.
    Een jaartje geleden heb ik het boekje ergens op de kop kunnen tikken en nu vind ik het erg leuk. Zo zie je maar, het komt toch nog wel goed. Ha!
    Groetjes,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ja..ook ik had dit boekje en maakte deze bal!!! helaas allemaal weggedaan toen ik van een huis van 3 verdiepingen naar een heel klein benedenhuisje met 2 kamers ging..

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk dit oude boekje. Ik ken het niet, maar leuk om te lezen dat er diverse mensen zijn die het herkennen uit hun jeugd!

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  9. dat is pure nostalgie. Ik begin mij nu af te vragen waar ons boekje is, want vroeger hadden wij ook zo'n exemplaar. Maar eens even vragen aan mijn oudere zus.
    Dank je wel voor het "triggeren" van deze herinnering,

    groetjes, Ria

    BeantwoordenVerwijderen