Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 7 november 2012

Afrikaanse bloem tas

Deze tas van Afrikaanse Bloemetjes is echt zo leuk, dat ik 'm nog maar eens laat zien! (af en toe in herhaling treden mag wel he?)


Hier een kleinere, ronde variant:


Je kunt deze tas vinden bij dit Zweedse blog. (In het Engels geschreven). Hier kun je ook vinden hoe je de onderste en bovenste rand recht maakt, want met allemaal zeshoekige afrikaanse bloemetjes op een rij heb je allemaal golfjes:


Ook de verdere afwerking van de tas staat hier (in het engels met veel foto's) beschreven.


Hier vind je het linkje naar mooie tashengsels, en hier de Nederlandse vertaling van Anna.


Bij Karin aan de Haak vind je het basispatroon van het Afrikaanse Bloemetje terug! En deze tas is van Anneke, die 'm al eens haakte (mooi met die paarse tinten en accent van turkooise!).



2 opmerkingen: