Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 21 november 2012

Accordion Kol

Ook druk bezig met cadeautjes verzamelen voor het komende Sinterklaas-feest? Het is ook leuk om zelfgemaakte cadeautjes te geven (en krijgen), maar dan moet je wel op tijd beginnen.

Deze leuke kol is niet moeilijk om te maken en binnen afzienbare tijd af:


Als je 4 ton-sur-ton kleurjes gebruikt wordt-ie nog mooier, maar dat hoeft natuurlijk niet. Gebreid op een korte rondbreinaald no. 5 120 steken opzetten. Plaats aan het begin van je toer een stekenmarkeerder en brei vervolgens 5 toeren recht, 5 toeren averecht. Stoppen wanneer je 't mooi vindt :-)

Ik vond deze accordion-kol bij Cornflower Blue, maar je kunt 'm ook op Ravelry vinden.


Op Ravelry vind je ook foto's van anderen die het patroon hebben gebruikt, erg leuk! Heb je nog geen account op Ravelry? Dan zeker een maken. Het kost niets, en je hebt toegang tot zoveel ideeën, patronen (soms gratis, soms om te kopen), en je komt in contact met breisters en haaksters uit de hele wereld.



3 opmerkingen:

  1. Erg leuk...zeker in ton-sur-ton kleuren ...vraag me alleen af of ik ook gehaakt zo'n effect zou kunnen bereiken? Ik ben namelijk meer een haakster...

    Iemand suggesties?

    Groet,
    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen