Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 30 oktober 2012

Zeeuws Schortenbont

Vorige week kwam er weer een stapeltje zeeuws schortenbont binnen, en ik had al een hele stapel foto's gemaakt ter inspiratie! Wat kun je toch heerlijk freubelen met dit spul...



Thea maakte deze prachtige dozen, gevoerd met zwart. Prachtig om even de krullen, spelden en het slot van onze klederdracht in te fotograferen. Zo'n doos maken kost wel wat ervaring (stof en karton moeten heel precies worden gesneden), maar je kunt hier een tutorial vinden met een bestaande doos.

Ellis maakte deze grappige uiltjes van Schortenbont en zwart vilt. Erg leuk!



Natuurlijk kun je deze stof ook gewoon voor kleding gebruiken. Deze rok is gemaakt van oude versleten schorten uit oude dozen op zolder. Een klant kwam deze laten zien, ècht bijzonder!


Onmiskenbaar een nieuw Zeews meisje!


Op het zwarte shirt is een stuk kant gestikt van een bovenmuts uit de Bevelandse Katholieke streekdracht (maar wel heel gelaten en zo genaaid dat het weer los kan!)


De oude stoffen zijn wat verbleekt, en gelapt, maar je ziet goed dat er veel fijnere weefsels zijn gebruikt dan de huidige stoffen. En motiefjes die nu niet meer bestaan...


Bij dit jurkje voor een klein meisje is de stof gecombineerd met een gehaakt bovenstukje!



En tot slot nog dit haaknaaldenmapje, gemaakt van rood en zwart schortenbont en ook met een prachtig borduursel! Op Saskia's Sporen kun je precies zien hoe het tot stand kwam.



Wil je zelf aan de slag met een haaknaalden-mapje? Ik schreef een foto-tutorial, kijk maar hier!


Binnenkort kun je het schortenbont bestellen op onze website Tikkeltje Zeeuws, evenals de slabbetjes, gastendoekjes, zeepjes enz. Tot die tijd: even langskomen of mailen - we sturen het op!







5 opmerkingen:

  1. O, wat geweldig dat jullie via een website gaan leveren... De site ziet er nu al erg mooi uit. Vol belangstelling volg ik de ontwikkelingen van Tikkeltje Zeeuws. Leuke naam voor de webwinkel. Succes er mee en groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie spulletjes met die schortenbont. Vooral de juwelendoos vind ik prachtig. Veel succes met de webwinkel.

    Groetjes,
    Jeanine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er liggen Arnemuidse krullen in de doos denk ik? Als die van mij er zo bij liggen kan ik wel naar jullie plaatselijke juwelier, want dan gaat er iets nietgoed ;-).
    De sieraden doos vind ik echt fabtastisch.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anna,
      Je, die van ons zijn "los", dus niet van achteren vast. Heeft zijn voordelen... :-) Kun je ook makkelijker uitlenen!

      Verwijderen
  4. Hey Jeanet,
    Veel succces vandaag! Het wordt vast een onvergetelijke dag, geniet er vooral ook van!

    BeantwoordenVerwijderen