Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 2 oktober 2012

Bijzonder garen



Hoewel ik nogal wat projectjes op de pennen heb, kon ik het niet laten om dit ook te proberen. En eerst af te maken - maar dat was niet moeilijk want met pennen 10 schiet het lekker op!


Het garen heet Montana, en ik gebruikte 2 bollen van 100 gram  (à € 4,50). Ik zette 30 steken op en breide 4 naalden in ribbelsteek (alles recht). De volgende naald brei je met een dubbele luie-wijven-steek, d.w.z. *1 steek recht, 2 omslagen*, dit herhalen en eindigen met 1 steek recht. Op de teruggaande naald brei je de steken en laat je de dubbelel omslagen vallen, dat schiet lekker op. Dan weer 4 gewone naalden ribbels
, enz, enz.



Het garen is wel bijzonder, niet alleen door het kleurverloop maar vooral omdat het zo super-elastisch is. Kijk maar naar de foto's hieronder, links ligt het los, rechts uitgetrokken.


Ik breide 2 bollen op en zette de einden aan elkaar. Tadaaah, een heerlijk kol. Deze prikt zeker niet want het garen is synthetisch.


Ben je niet zo van de felle kleurtjes? Ik heb het garen ook nog in blauwe en grijze tinten, en er zijn nog wat kleurtjes onderweg.

Lammy Montana - kleur 602Lammy Montana - kleur 607Lammy Montana - kleur 608


15 opmerkingen:

  1. Hoeveel uur zitten er bij jou in een dag? Of heb je toch die winkel gevonden waar ze zakken met tijd verkopen?. Ik sta elke keer weer versteld van wat jij allemaal produceert, naalden 10 of niet.

    Lieve groet, Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi, echt! Ik ken het garen maar had het nog niet verwerkt gezien en dit valt reuze goed mee ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat lijkt me een heerlijke col en met prachtige kleurtjes, maar ik ga eerst afmaken waar ik mee bezig ben ... ;)
    Groetjes Truus.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel mooi die kleurtjes, als ik dit zo zie begint het weer te kriebelen om mijn brei pennen op te pakken. Helaas ligt het mij niet zo, ik haak liever.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. It's beautiful!, love the colours :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk! Ik breide deze sjaal vorige winter en heb er al heel veel plezier van gehad! Kijk maar op m'n blog:
    http://mumsboven.blogspot.nl/2012/01/lekker-warm.html
    fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze ga ik zeker breien, wat een prachtige sjaal. Ik ben sinds kort een volger, maar diep onder de indruk van wat je allemaal produceert, chapeau.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zat vannacht weer even je blog uit te spitten en toen viel ik op deze die ik al wel gezien had maar waarvan ik ineens besefte dat ik die wol in huis had en niet goed wist wat ermee te maken. Ik heb hem ook in kleurtjes maar meer paars en blauw. Ik ben zoooo blij, heb mijn eerste bolletje al bijna opgebreid en het is echt mooi, bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ben een tweede bolletje moeten gaan bijhalen en dat was meer in de kleurtjes die jij hier zette, maar past mooi bij mijn eerste bolletje ;) en hij is af, vandaag aangehad en een wolk van een warme sjaal, zalig!! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooi, die wil ik ook maken. Mooi garen. Heb je ook een internet site? En stuur je ook naar Schotland?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je mag altijd bestellen per mail en ik verstuur overal naar toe :-)
      Groeten,
      Jeanet

      Verwijderen
    2. Van welk merk is dit garen? En kan ik ergens de andere kleuren zien?
      Ik zoek groen/bruin tinten.
      Groetjes, Marianne

      Verwijderen