Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 5 oktober 2012

Appels en peren

Het is appel- en peren tijd. Onze oudste is verzot op appels, en we halen dan nu ook weer zakken vol bij de appel-boer, lekker vers. Ooit heb ik een jaar meegewerkt in de pluk (al wel bijna 20 jaar geleden) en ik kan het iedereen aanbevelen, ik denk er nog met veel plezier aan terug. Heerlijk om elke dag buiten te kunnen werken bij alle soorten weer. Je merkt veel meer van de wisseling van seizoenen. En omdat elk appeltje door je hand gaat begrijp je niet dat een exemplaar met een streepje op de schil (van de vorst) of een bobbeltje moet verdwijnen in "2e soort" of appelmoes. De bobbeltjes- of streepjesappels zijn juist het lekkerst :-)

Bij deze een gebreid appeltje:


Het patroon is in het Engels, maar beslist niet moeilijk als je met 4 pennen kunt breien (of rondbreinaald). Gevonden bij Natural Suburbia

(PS: Ester breide dit appeltje en bij De Haakheksen vind je de Nederlandse vertaling van het appeltje- dank je wel Esther!!)

Liever een peertje? Dat kan ook! Dat patroon vind je hier.

7 opmerkingen:

  1. Herkenbaar, je herinneringen aan de pluk, weer iets gemeen! Superleuke patroontjes overigens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat enorm leuk zijn ze
    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een leuke linken, ik heb ze gelijk maar op m'n pinterest gezet voor ooit-nog-eens...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Erg leuk! Ik ha zeker eens probere, bedankt voor de link.
    En uiteraard heb ik nog even op je gestemd op kreadoe :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh leuk! Die zullen mooi staan bij de pompoenen..

    Groetjes

    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen