Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 29 september 2012

Kleurrijk

Even een snel berichtje tussendoor. Het is weer een klassieke spagaat-zaterdag dus het bloggen lukt niet zo uitgebreid. Deze week kreeg ik verschillende linkjes en foto's door van mensen die bezig waren met de Herfstkol , maar dan ook in andere kleuren. Kijk maar even mee:

Dit is de kol in kleur 950 (waar ook de Cockle sjaal van is gebreid), gemaakt door Elsbeth (even gefotografeerd op de paspop).


De roze variant is ook erg populair, en ook erg mooi van kleur! Deze is van Jellina (in wording)
Foto

Deze van Anna


En deze hieronder is van Roos. Deze vind ik erg mooi, want ze heeft een bol roze (no. 964) en een bol grijs (951) gecombineerd.


De vierkantjes zijn met de kleeur 964 gehaakt, de rand erom heen met grijs, en de buitenste schulprand weer met de roze. Prachtige combinatie! Dit werd ook geen kol maar een sjaal.


Op het blog van Puur en Blij van Angelique vind je een begin van de blauw kleur (965). Whah! Ook al zo mooi!!  Heerlijk zoveel inspiratie....


Op dit moment heb ik alle kleurtjes weer op voorraad, je mag altijd mailen om een bestelling door te geven. In principe is elk dun sokkengaren goed, maar het mooist met een langzaam kleurverloop. Hier is de link naar de beschrijving zoals ik 'm heb gemaakt.

Enne, voor ik het vergeet: Hebben jullie al gestemd voor de Crea-blog wedstrijd? Vinden julie dat ik in aanmerking kom voor het creatiefste blog? Wil je dan op mij stemmen? Je kunt ook invullen waarom je vind dat dit blog zou moeten winnen!

Klik hier om te stemmen (klik op "breng tot 14 oktober je stem uit").



10 opmerkingen:

  1. Wha, zie ik op facebook opeens mijn foto langs komen, hahaha.... Wat zijn ze allemaal mooie die kleuren, he? Echt leuk dat iedereen zo enthousiast is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze col/sjaal is wel een musthave voor elke haakster, geloof ik!!
    Hij staat ook op mijn verlanglijstje, maar eerst moet ik nog 9 paar Baby All Stars afleveren, gehaakt voor het goede doel ... pffff, maar ook leuk!

    Sterkte met het restje zaterdag en een lekkere rustige zondag gewenst!

    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb al gestemt hoor op je blog. Het kan ook niet anders zo n inspirerend blog! T eerste blog dat ik vond en ben gaan volgen en via jouw blog ontdek ik andere blogs en volg die dan ook weer! Mijn dank daarvoor en ga zo door! Groetjes Vivian
    Die herfstkol wil ik ook maken,mstaat op mijn lijstje, alleen dan kom ik eerst eens langs voor een variant in wol te proberen te vinden die zeker weten niet prikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ooo die sjaal is ook super zeg! Wat mooi met dat grijs en dat rose schulprandje. Ik moet nog een keer rondom en dan de schulprand dus het schiet al op!
    Geniet van je zondag! Oja en ook nog van de avond natuurlijk want het is nog best vroeg :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ze zijn in alle kleuren prachtig, leuk om al die voorbeelden te zien! En hij is niet alleen heel erg mooi, maar draagt ook super, ik spreek uit ervaring! Al heb ik van het haken wel een peesschedeontsteking overgehouden, je gelooft het niet :((! Acht uur haken in de auto naar en van Cornwall was blijkbaar een beetje te veel van het goede voor mijn pols..! Fijn weekend!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben nu op drie kwart van de col in deze kleur, met een beetje doorwerken is hij morgenavond klaar en kan ik hem aan mijn moeder geven :) Daarna begin ik aan die voor mezelf, in een andere kleur

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ze zijn prachtig in elke kleur. Die blauwe vind ik heel erg mooi. Ik denk dat ik nog wel een keer voor de bijl ga...

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wonderful!! Can't say which is the nicest, they are all lovely :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo mooi maar dan moet ik gaan haken (heb wel haakboekie gekregen met uitleg hoe te haken) maar ik en haken mmm ben meer enn breister.
    Maarrrr mischien tjsa is wel heel mooi.
    Maar lijstje van te maken is ook nog zolang. Word denk stapeltje misschien/droom.

    BeantwoordenVerwijderen