Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 16 maart 2012

Catania

Vanmiddag werden er nog 2 grote dozen breigarens bezorgd. Wow, waar moet ik die nu kwijt in mijn kleine winkeltje?? Blij was ik er wel mee, want de verzameling Catania is wel zo'n beetje compleet. Wat een heerlijk serie kleurtjes.



Als je het zo ziet, denk je niet dat er nu 45 kleurtjes liggen, maar het is wel zo :-)
En er kwam eindelijk weer een doos sjaaltjesgarens binnen, ik zat al zo lang te wachten op de zwart-grijs-witte tinten: ze zijn er (en nog wat meer!!)


Maar waar láát ik het??


Met Catania wordt heel veel gehaakt, het is een fijn garen dat na het wassen ook mooi blijft. Bovendien in veel kleurtjes te verkrijgen. Maar je kan er natuurlijk ook prima mee breien, kijk maar eens naar dit tijdloze baby-vestje (Dit exemplaar heeft Rian gebreid)



Ze zag dit vestje bij mij in de winkel hangen en besloot het te maken voor haar kleindochter. In mijn winkeltje hangt het vestje in het roze:


Er zit een lief ajourpatroontje in en een mooie rand:


(nee, dat zijn geen gele vlekken, maar dat krijg je als je 's avonds foto's neemt!)


Het patroontje is al wel 13 jaar oud, want ik het is gebreid toen we de winkel net begonnen (in juli wordt dat 14 jaar geleden). Hier is het patroontje gescand (op klikken om te vergroten). In de winkel heb ik het op papier, als je het niet lukt om te printen.



15 opmerkingen:

  1. Catania is inderdaad een heel mooi katoenen garen dat heel mooi blijft en voor veel doeleinden te gerbruiken is.

    Mooi liggen de bolletjes erbij!

    Wat een schattig vestje is dit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een lief vestje! Het patroon maar even goed bewaren want ik heb nu nog 3 projectjes staan. En, wat leuk! Een foto van jullie winkel(tje??) aan de binnenkant! Zou zo graag eens bij je willen komen struinen.... Dat mis ik bij ons in het dorp. Ga je toch langzamerhand beginnen met een webwinkeltje? Ik word zeker 'vaste klant".

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Annet,
      Het webwinkeltje zal nog wel even op zich laten wachten, ik heb nu al tijd tekort. Er komt wel heel veel kijken bij een webwinkeltje (ik spreek uit ervaring met onze website voor kinderverkleedkleding). Maar als je wat wilt bestellen, dan mag dat altijd. Mail me maar, en ik kan altijd foto's nemen of een kleurenkaart mailen!
      Groeten,
      Jeanet

      Verwijderen
  3. Ow (kwijl), wat mooi al die kleurtjes en die nette kasten met al die prachtige bolletjes! Die sjaalgarens zijn ook leuk.
    De vestjes zijn zo schattig; als ik dat zie vind ik het ergens wel een beetje jammer dat ik geen dochter heb. Ach misschien komt er ooit (in de verre toekomst) wel een kleindochter :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er super uit! Wat kost catania bij jou en het sjaaltjesgaren. Dit om even weer reclame te maken!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Yvonne,
      De Catania kost 2,20 en het sjaaltjesgaren 5,95. Daarmee ben ik niet duur, dacht ik :-)
      Groeten!
      Jeanet

      Verwijderen
  5. Wat ziet dat er toch mooi uit hè zo'n kast vol bolletjes wol! Alleen daarom zou ik graag zoiets in m'n huis willen hebben! :) Hopelijk vinden alle bollen gauw een nieuw huis en wordt er veel moois mee gemaakt! Groetjes, Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Catania is zalig! Vorige week weer flink ingeslagen, ik denk dat ik nu echt bijna elke kleurtje wel heb. Lana Grosso heeft nu ook gemercieerd katoen, ong hetzelfde als Catania... heb ik ook weer wat bolletjes van ingeslagen. En nu nog even een leuk project verzinnen ;-)
    Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat n mooi garen is csntania katoen? en wat kost het? groetjes wilmie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Wilmie,
      De Catania-katoen kost bij mij 2,20 per bolletje. Je kunt er mee haken en breien op nld. 2½ - 3½ en er zit ongeveer 125 meter op een bolletje.

      Verwijderen
  8. oke ik hou t even in gedachte ik mail je wel als ik wat wil bestellen is dat goed? groetjes wilmie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik wil heel graag dit mooie vestje breien maar zag dat het patroon bovenaan bij een regel mist. Gaat over ajourmotief 1. Kunt u mij de ontbrekende regel even mailen? Zou geweldig zijn. Groetjes, Willy. tonenwillykooiman@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik wil heel graag dit vestje breien maar zie dat het gedeelte van ajourmotief 1 is incompleet. Bij 1e nld daat *3 r, 1 omsl, 3 r, 2 dubb. overh.(= 2 st r afh door de r nld an links naarDe volgende kolom begint met "digen met 3 r, 2e en alle even nld..... Kan je mij op weg helpen? marianneakerboom@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik hik tegen het zelfde probleem dat de bovenste regel ontbreekt van het ajourpatroon 1. Is er iemand die mij kan helpen Laurarohner@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb nooit antwoord gekregen. Mocht jij het ontvangen, zou je dat met mij willen delen? marianneakerboom@hotmail.com. Alvast bedankt.

      Verwijderen