Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 24 maart 2012

Alan Dart

Je hebt van die dagen dat het even niet zo lukt (= understatement...). Vandaag is zo'n dag. Ondanks het mooie weer wil er niet veel lukken, maak ik behoorlijke blunders, dat belooft wat voor morgen want ik moet nog 2 taarten (en nog veel meer) maken voor Ali's verjaardag morgen. Misschien doe ik er wel zout in in plaats van suiker...... Afijn, jullie moeten het me maar vergeven dat er nu pas een blogje verschijnt vandaag!

Soms krijg ik van blog-lezers tips voor leuke sites, en graag wil ik dan ook deze met jullie delen. Annette wees me op de site van Alan Dart uit Engeland, die een hele bijzondere breipatronen heeft voor speelgoed en knuffels. Ik vind de patronen echt erg bijzonder, kijk maar eens mee:

De Ark van Noach:

Noah's Ark*

"Oogst-muisjes"

Harvest Mice

Konijntjes (lijkt op Peter Rabbit!)

Bunny Babies

Love Birds

Love Birds

En dit  patroontje kun je gratis downloaden! Paas-eitjes:

Chick and Egg** Free!

Ook dit lieve duifje kun je gratis vinden hier, het duifje is gemaakt naar aanleiding van de uitgave van een nieuw boekje voor kinderen



De beschrijvingen zijn in het engels, en de patroontjes zijn voor een klein bedrag te koop op de site van Alan Dart, maar ook op Ravelry. Annette maakte ook een aantal van deze schattige patroontjes:



Ze heeft ze nog helemaal aanpast en aangekleed naar eigen smaak, zijn ze niet schitterend?

12 opmerkingen:

  1. Heel leuke site, Jeanet, en het is een man he! die dit verzint en maakt, is ook wel eens leuk.
    Fijne verjaardag morgen , groetjes Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ontzettend schattig,pas op met de suiker en de zout fijn dag morgen gr marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, wat schattig... die muisjes... zo lief! Enne, veel succes verder met al je voorbereidingen... zet dat zout maar heeeeel ver weg!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het zijn schattige beestjes.
    Enne.. succes met deze dag verder. Leg de lat maar niet te hoog voor jezelf vandaag en troost je met de gedachte dat we allemaal wel eens zo'n dag hebben.
    Wees lief voor jezelf!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ow, die zijn zeker bijzonder; heel schattig!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. O, vergeet ik nog te zeggen: alvast gefeliciteerd met je man en veel succes met alles!
    De suiker zal je alvast niet meer met zout verwisselen, daarvoor heb je jezelf al gewaarschuwd ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat schatig Jeanet!!!

    veel succes en een fijne dag morgen


    groetjes Rita

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke dingen laat je zien... Nou, ik weet er wel raad mee!
    Ik vind het duifje zo leuk...

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Worden patronen van alan dart eigenlijk rond gebreid of niet.? Ik zag laatst namelijk een hele schattige hond (de yorkshire terrier) maar ik kan nergens vinden of hij rondgebreid is of niet. Alvast bedankt

    Groetjes van Janine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor zover ik weet worden de patroontjes op 2 naalden gebreid en in elkaar genaaid. Zo zitten in elk geval de gratis patroontjes in elkaar zoals deze http://www.alandart.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/haitianadaknitpattern.pdf

      Verwijderen
    2. Oké bedankt, ik kan namelijk niet rondbreien

      Verwijderen